Saturday, July 30, 2011

mini carrot cupcakes with white chocolate frosting


cupcake recipe from tastespotting the blog / frosting adapted from treats

ingredients / zutaten:

1 1/4 cups flour / 150 g mehl
1 ts cinnamon / 1 tl zimt
1 ts baking soda / 1 tl backsoda
1/4 ts salt / 1/4 tl salz
2 eggs / 2 eier
1 cup demerara sugar / 220 g vollrohrzucker
3/4 cup corn oil (or other vegetable oil) / 187 ml maiskeimöl (oder ein anderes pflanzenöl)
6 ounces baby carrot food / 170 g karotten babynahrung

1 1/2 cups demerara sugar / 340 g vollrohrzucker
1/4 cup flour / 30 g mehl
3 tbs cornstarch / 3 el maisstärke
1/4 ts salt / 1/4 ts salz
1 1/2 cups milk / 375 ml milch
1 1/2 ts vanilla sugar / 1 1/2 tl vanillezucker
10 ounces softened butter cut into small pieces / 280 g weiche butter in kleine stücke geschnitten
150 g white chocolate / 150 g weiße schokolade

english:

  • preheat oven to 350 degrees
  • line muffin cups with paper liners (about 50 mini cupcakes)
  • mix flour, cinnamon, baking soda, and salt in a bowl
  • in another bowl whisk together eggs, sugar, vegetable oil, and carrot food until well combined
  • add the flour mixture
  • stir until just combined
  • fill the batter into the prepared cupcake liners
  • bake until a toothstick comes out clean (about 12 min)
  • let cool
 
  • in a saucepan mix together sugar, flour, cornstarch, and salt
  • add milk and whisk until smooth
  • cook over medium heat while whisking constantly 
  • the mixture will get thicker when it boils 
  • continue until it is very thick (5-7 min)
  • pour into a mixing bowl and let cool to room temperature
  • meanwhile melt white chocolate and let cool a little bit
  • beat mixture with a mixer on low speed while adding vanilla sugar
  • then add the butter one piece at a time and beat until completely combined before going on with the next one
  • add the melted white chocolate
  • increase speed and beat until light and fluffy
  • let sit a room temperature about 1 hour (don't cool!) 
  • with an icing bag pipe the frosting onto the cupcakes


deutsch:

  • ofen auf 180 grad vorheizen
  • muffinblech mit förmchen auskleiden (es werden etwa 50 mini cupcakes)
  • mehl, zimt, soda und salz in einer schüssel vermischen
  • in einer weiteren schüssel die eier mit dem zucker schlagen, das öl und die karotten babynahrung hinzugeben und weiterschlagen bis alles gut vermischt ist
  • die mehl mischung untermischen
  • die masse in die förmchen füllen
  • etwa 12 min backen (zahnstocherprobe)
  • auskühlen lassen
 
  • in einem kochtopf zucker, stärke, mehl und salz mischen
  • milch hinzufügen und gut durchmixen
  • über mittlerer hitze ständig rühren
  • die mischung wird durch das kochen mit der zeit dicker
  • fortfahren bis die masse sehr dick ist (5-7 min)
  • in eine schüssel umfüllen und auf zimmertemperatur herunterkühlen lassen
  • in der zwischenzeit die weisse schokolade schmelzen 
  • die abgekühlte mischung mit einem mixer bei niedriger geschwindigkeit mit dem vanille zucker vermischen
  • dann die butter stück für stück untermixen, wobei jedes stück vollständig integriert sein muss bevor das nächste folgt
  • die geschmolzene weiße schokolade hinzufügen
  • die geschwindigkeit steigern und schlagen bis die mischung leicht und locker ist
  • bei zimmertemperatur etwa 1 stunde setzen lassen (nicht kühlen!) 
  • mit einem spritzsack das frosting auf die cupcakes spritzen

No comments:

Post a Comment