Saturday, July 2, 2011

tarte au chocolat



recipe from seelenschein


ingredients / zutaten:

200 g butter / butter
200 g chocolate / schokolade
100 g chocolate minced / schokolade gehackt
100 g confectioner's sugar / staubzucker
4 eggs / eier
2 tbs starch flour / 2 el stärke
2 tbs cacao powder / 2 el kakaopulver
1/2 ts cream of tartar / 1/2 tl (weinstein)backpulver
1 ts vanilla sugar / 1 tl vanillezucker
1 pinch of salt / 1 prise salz

english:
  •  preheat oven to 350 degrees
  • grease the tarte form
  • melt chocolate and butter in a pan while stirring constantly
  • remove from heat and let cool
  • in a small bowl mix together cacao powder, corn starch and cream of tartar
  • in another bowl beat together eggs, vanilla sugar, salt and confectioner's sugar
  • beat until really light and fluffy
  • fold in chocolate mixture until combined
  • then add the minced chocolate
  • at last stir in the cacao powder mixture
  • fill into the tarte form
  • bake for 20-25 minutes
  • remove from oven and let cool completely until the tarte has settled down and gets firm



deutsch:
  • ofen auf 175 grad vorheizen
  • tarte form gut fetten
  • butter und schokolade in einem topf unter ständigem rühren schmelzen
  • von der herdplatte nehmen und abkühlen lassen
  • in einer kleinen schüssel kakaopulver, stärke und weinsteinbackpulver mischen
  • in einer rührschüssel die eier mit dem vanillezucker, salz und staubzucker schlagen bis die masse hell und fluffig ist
  • vorsichtig die schokoladenmasse unterrühren
  • gehackte schokolade hinzufügen
  • zuletzt die kakaopulvermischung unterheben
  • masse in die vorbereitete form füllen
  • 20-25 minuten backen
  • aus dem ofen nehmen und abkühlen lassen bis sich die tarte gesetzt und an festigkeit gewonnen hat

2 comments:

  1. This tart looks delicious, but I am confused between the 2nd and the 3rd ingredient. One is for 200g chocolate and the other is for 100g chocolate minced. Are they both baking chocolate, but one is minced and the other is not?

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  2. @Meat Lover: thanks for you compliment and sorry for the late answer: the 200g get melted together with the butter and the minced 100g get added later on and so you will have little chocolate pieces in tarte.

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