Monday, June 6, 2011

easy marzipan cookies


adapted from baerbelchen

ingredients / zutaten

400 g. marzipan paste / 400 g. marzipan rohmasse
200 g. confectioner's sugar / 200 g. staubzucker
2 egg whites / 2 eiweiß
chocolate / schokolade

english:
  • preheat oven to 356 degrees
  • line a baking sheet with parchment paper
  • knead marzipan and confectioner's sugar until well combined
  • beat the egg whites with a handmixer until stiff
  • add it to the marzipan-sugar paste using a wooden spoon or your hands (you might get the feeling that you squeeze out all the air-bubbles...but it's ok)
  • form balls a little smaller than a walnut, place them on the prepared baking sheet and press them down a little (the dough is really soft and sticky, so keep your hands wet or use two spoons to portion little heaps)
  • bake between 12 and 15 minutes until the cookies turn golden brown
  • let cool completly
  • drizzle melted chocolate over them

     german:
    • backrohr auf 180 grad vorheizen
    • blech mit backpapier auslegen
    • marzipanmasse mit dem puderzucker verkneten
    • eiweiß steif schlagen
    • den eischnee mit einem kochlöffel oder den händen in die masse einarbeiten (auch wenn man das gefühl hat dabei die ganzen luftbläschen wieder rauszuquetschen...es ist ok)
    • nun aus dem teig kugeln - etwas kleiner als eine walnuß - formen und auf dem vorbereiteten blech etwas flach drücken (der teig ist sehr weich und klebrig,  daher geht es leichter wenn man die hände immer feucht hält oder man verwendet einfach zwei löffel um kleine häufchen zu portionieren)
    • zwischen 12 und 15 minuten backen bis sie schön goldbraun sind
    • auskühlen lassen
    • geschmolzene schokolade darüberträufeln

    No comments:

    Post a Comment