ingredients / zutaten:
700 g strawberries / erdbeeren
300 g rhubarb / rhabarber
1 lemon / zitrone (unbehandelt)
1 kilogram jam sugar / gelierzucker 1:1
english:
- puree the strawberries and add the juice and the zest of the lemon
- peel the rhubarb and cut it in (really) small pieces
- in a sauce pan, mix all the ingredients
- while stirring constantly bring to boil and cook over medium heat for about 3-4 minutes (or until most of the water has evaporated and it starts to thicken - about 10-15 minutes - if you use regular sugar)
- fill the hot jam into sterilized jars (about 4)
- close the jars immediately
- turn upside down for 10 minutes
- turn around and let cool
deutsch:
- erdbeeren pürieren und den saft und die schale der zitrone hinzufügen
- den rhabarber in (sehr) kleine stücke schneiden
- in einem topf alle zutaten vermengen
- unter ständigem rühren zum kochen bringen und auf mittlerer hitze 3-4 minuten köcheln lassen
- die heiße marmelade in abgekochte gläser füllen (ergibt etwa 4)
- gläser gleich verschließen
- 10 minuten auf den kopf stellen
- wieder umdrehen und abkühlen lassen
No comments:
Post a Comment