Friday, September 16, 2011

earl grey cupcakes with earl grey frosting



recipe from patent and the pantry

ingredients / zutaten:


1/2 cup softened butter / 113g butter
1 cup demerara sugar / 220g vollrohr zucker
2 eggs / 2 eier
1 1/2 cups flour / 180g mehl
2 1/4 tsp. cream of tartar / 2 1/4 tl weinsteinbackpulver
3/4 tsp salt / 3/4 tl salz
1/2 cup milk / 125 ml milch
1 tbsp loose earl grey tea (plus 2 bags for the frosting) / 1 el loser earl grey tee (plus 2 teebeutel für das frosting)

english:
  • preheat the oven to 350 degrees
  • in a bowl beat butter and sugar until light and fluffy
  • add one egg and beat until incorporated then add the next one
  • in another bowl mix together flour, cream of tartar, salt and tea
  • add half of the dry mixture to the the wet and stir well
  • add the milk
  • add the rest of the dry mixture
  • beat until just combined
  • line the cupcake pan with cups
  • fill them about 2/3 full
  • bake about 20 minutes until stick comes out clean
  • let cool before frosting
for the frosting i used this recipe again, but warmed the milk for the frosting while i made the cupcakes and put 2 bags of earl grey tea into it to let the milk get the aroma.



deutsch:

  • ofen auf 180 grad vorheizen
  • in einer schüssel butter und zucker schaumig schlagen
  • die eier nacheinander hinzufügen und dazwischen ordentlich mixen
  • in einer anderen schüssel mehl, weinsteinbackpulver, salz und den tee vermengen
  • die hälfte der trockenen mischung zu butter und zucker mischen
  • die milch einrühren
  • die restliche trockenmischung hinzufügen
  • locker schlagen bis eine einheitliche masse entsteht
  • muffinblech mit förmchen auslegen
  • zu 2/3 füllen
  • etwa 20 minuten backen (zahnstocherprobe)
  • vor dem frosten auskühlen lassen
für das frosting habe ich wieder dieses rezept verwendet. habe aber die milch für das frosting gewärmt während ich die cupcakes gemacht habe und 2 teebeutel earl grey hineingehängt, damit die milch das aroma annimmt.


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