recipe from patent and the pantry
ingredients / zutaten:
1/2 cup softened butter / 113g butter
1 cup demerara sugar / 220g vollrohr zucker
2 eggs / 2 eier
1 1/2 cups flour / 180g mehl
2 1/4 tsp. cream of tartar / 2 1/4 tl weinsteinbackpulver
3/4 tsp salt / 3/4 tl salz
1/2 cup milk / 125 ml milch
1 tbsp loose earl grey tea (plus 2 bags for the frosting) / 1 el loser earl grey tee (plus 2 teebeutel für das frosting)
english:
- preheat the oven to 350 degrees
- in a bowl beat butter and sugar until light and fluffy
- add one egg and beat until incorporated then add the next one
- in another bowl mix together flour, cream of tartar, salt and tea
- add half of the dry mixture to the the wet and stir well
- add the milk
- add the rest of the dry mixture
- beat until just combined
- line the cupcake pan with cups
- fill them about 2/3 full
- bake about 20 minutes until stick comes out clean
- let cool before frosting
deutsch:
- ofen auf 180 grad vorheizen
- in einer schüssel butter und zucker schaumig schlagen
- die eier nacheinander hinzufügen und dazwischen ordentlich mixen
- in einer anderen schüssel mehl, weinsteinbackpulver, salz und den tee vermengen
- die hälfte der trockenen mischung zu butter und zucker mischen
- die milch einrühren
- die restliche trockenmischung hinzufügen
- locker schlagen bis eine einheitliche masse entsteht
- muffinblech mit förmchen auslegen
- zu 2/3 füllen
- etwa 20 minuten backen (zahnstocherprobe)
- vor dem frosten auskühlen lassen
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