Wednesday, November 16, 2011

nutella-caramel brownie bites



recipe adapted from lemon drop

ingredients / zutaten

1/2 cup nutella / 135 ml nutella
5 tbs flour (all purpose) / 5 el mehl (universal)
1 egg / 1 ei
caramel sauce (i used "bonne maman") / caramel sauce (ich habe die von "bonne maman" verwendet

english:
  • preheat oven to 350 degrees
  • line mini muffin pan with cups (makes about 12)
  • in a bowl mix together nutella, flour and egg until well combined
  • fill the cups with batter about half full
  • press a little pit into the middle with wet finger
  • drop some caramel sauce into the pit (i used about the size of a pea)
  • put batter on top until the cup is almost full
  • bake for 9-10 min (the middle will still be gooey)
  • remove from pan and let cool (i put them in an airtight container when they were still warm for some extra moisture)
  • decorate with whipped cream and caramel sauce before serving


deutsch: 
  • ofen auf 180 grad vorheizen
  • mini muffin blech mit förmchen auslegen (es werden etwa 12)
  • in einer schüssel nutella, mehl und ei zu einer geschmeidigen masse verarbeiten
  • die förmchen zur hälfte mit der masse füllen
  • mit einem nassen finger eine mulde hineindrücken
  • etwas caramel sauce in die grube geben (ich habe eine etwa erbsengroße menge verwendet)
  • mit teigmasse bis etwas unter den rand auffüllen
  • 9-10 min backen (die mitte wird dann immer noch klebrig sein)
  • vom blech nehmen und auskühlen lassen (für extra feuchtigkeit habe ich die noch lauwarmen brownie bites in eine luftdichte boy geschlichtet)
  • vor dem servieren mit schlagobers und caramel sauce garnieren

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