recipe adapted from lemon drop
ingredients / zutaten
1/2 cup nutella / 135 ml nutella
5 tbs flour (all purpose) / 5 el mehl (universal)
1 egg / 1 ei
5 tbs flour (all purpose) / 5 el mehl (universal)
1 egg / 1 ei
caramel sauce (i used "bonne maman") / caramel sauce (ich habe die von "bonne maman" verwendet
english:
english:
- preheat oven to 350 degrees
- line mini muffin pan with cups (makes about 12)
- in a bowl mix together nutella, flour and egg until well combined
- fill the cups with batter about half full
- press a little pit into the middle with wet finger
- drop some caramel sauce into the pit (i used about the size of a pea)
- put batter on top until the cup is almost full
- bake for 9-10 min (the middle will still be gooey)
- remove from pan and let cool (i put them in an airtight container when they were still warm for some extra moisture)
- decorate with whipped cream and caramel sauce before serving
deutsch:
- ofen auf 180 grad vorheizen
- mini muffin blech mit förmchen auslegen (es werden etwa 12)
- in einer schüssel nutella, mehl und ei zu einer geschmeidigen masse verarbeiten
- die förmchen zur hälfte mit der masse füllen
- mit einem nassen finger eine mulde hineindrücken
- etwas caramel sauce in die grube geben (ich habe eine etwa erbsengroße menge verwendet)
- mit teigmasse bis etwas unter den rand auffüllen
- 9-10 min backen (die mitte wird dann immer noch klebrig sein)
- vom blech nehmen und auskühlen lassen (für extra feuchtigkeit habe ich die noch lauwarmen brownie bites in eine luftdichte boy geschlichtet)
- vor dem servieren mit schlagobers und caramel sauce garnieren
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